27 noiembrie 2023 – Toate liniile CF din sud-estul țării sunt deschise traficului

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/933/27.11.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Toate liniile CF din sud-estul țării sunt deschise traficului

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, inclusiv pe secțiile de cale ferată de pe raza Sucursalelor Regionale CF Constanța și Galați, nu sunt linii CF închise și nici trenuri blocate.

Pe raza SRCF Galați, circulația se desfășoară în condiții normale de trafic, măsura de tractare a garniturilor cu locomotive Diesel fiind ridicată încă de duminică, 26 noiembrie, de la ora 18.40, iar toate trenurile înscrise în circulație de operatorii de transport feroviar de călatori sunt tractate cu locomotive electrice. Se menține însă restricția de viteză de 70 de km/h pe intervalul de cale ferată Galați – Făurei – Țăndărei, măsură care prelungește durata de călătorie, pe această porțiune, cu 10 – 20 de minute. 

În ceea ce privește rețeaua feroviară de pe raza SRCF Constanța, traficul este în continuarea adaptat la condițiile meteo nefavorabile. Trenurile pe magistrala București – Constanța și retur circulă în continuare tractate doar cu locomotive Diesel, măsură încă valabilă în prima parte a acestei zile, iar funcție de evoluția fenomenelor meteo, vom transmite operatorilor de transport de călători noile condiții de circulație. Tractarea garniturilor cu locomotive Diesel prelungește durata de parcurs a călatoriei pe Magistrala 800 cu 15 – 30 de minute.

Reamintim faptul că, în cursul serii de duminică, 26 noiembrie, a fost permisă circulația Automotoarelor pe tronsonul Constanța – Mangalia.

CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate în continuare de fenomene meteo nefavorabile.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară. 

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content