28 Februarie 2018 – Toate magistralele feroviare sunt deschise, dar traficul feroviar este adaptat la condițiile meteo nefavorabile

Timp de lectură: 4 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.17/2/67/28.02.2018

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Toate magistralele feroviare sunt deschise, dar traficul feroviar este adaptat la condițiile meteo nefavorabile

 

 

București, 28 februarie 2018

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vând de până la 60 km/h, graficul trenurilor pe întrega reţea fiind însă adaptat pentru a se putea asigura transportul către toate centrele urbane.

 

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, măsură necesară pentru a permie continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a se acţiona, atunci când situaţia o impune, cu mijloace de intervenţie şi pluguri pentru deszăpezire.

 

În acest moment, din cauza rafalelor puternice de vând de până la 60-70 km/h, pe 9 intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării trenurile circulă doar cu tracțiune Diesel, iar pe un segment de cale ferată trenurile circulă cu viteza redusă de 50 km/h.

 

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale:

Buzău – Făurei – viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I

Caracal – Corabia – se circulă doar cu locomotive DA

Ciulnița – Urziceni – se circulă doar cu locomotive DA

Constanța – Mangalia – se circulă doar cu locomotive DA

Craiova – Calafat – se circulă doar cu locomotive DA

Tulcea – Medgidia – se circulă doar cu locomotive DA

Roşiori Nord – Zimnicea – se circulă doar cu locomotive DA

Roşiori Nord – Turnu Măgurele – se circulă doar cu locomotive DA

Giurgiu – Videle – se circulă doar cu locomotive DA

 

Pe segmentul de cale feratăVidele – Giurgiu se acționează cu plug pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

 

Operatorul naţional de transport feroviar de călători, CFR Călători, a anulat pentru prima parte a acestei zile 100 de trenuri Regio şi Interregio, călătorii având însă la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii.

 

Vă informăm de asemenea faptul că, CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

 

Recomandări:

Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate:

CFR Călători (operator național)

https://www.cfrcalatori.ro/

SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

https://www.regiotrans.ro/anunturi/

SC Interregional SRL (operator privat)

https://www.viaterraspedition.ro/

SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/

SC Softrans SRL (operator privat)

https://www.softrans.ro/

 

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ulwww.cfr.ro– domeniul Trenul meu (https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren)

Trebuie doar să introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi astfel date în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Contact

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

Contact cid:image001.jpg@01D209E4.BA39A860CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content