28 septembrie 2018 – CFR SA a redeschis circulaţia între staţiile Iacobeni şi Argestru

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media

Nr 1/5/370/28.09.2018

 

Tel/Fax: 021.311.70.80;  

Tel CFR: 021.3199539/122.905

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA a redeschis circulaţia între staţiile Iacobeni şi Argestru

 

 

București, 28 septembrie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar între stațiile Iacobeni şi Argestru a fost reluat la ora 14.40, în condiții de siguranță.

 

Circulaţia feroviară în zona localităţii Iacobeni a fost închisă la ora 10.15, după ce o autocisternă încărcată cu clei s-a răsturnat pe calea ferată.Reprezentanţii locali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au coordonat întreaga operaţiune de intervenţii, au luat toate măsurile necesarepentru evitatarea unui eventual pericol de explozie, fiind necesară şi oprirea alimentării cu energie electrică a liniei de contact.

 

De asemenea, echipele de intervenţie feroviară şi ale autorităţilor locale au acţionat cu utilaje auto pentru scoaterea autoutilitarei de pe linia de cale ferată şi cu personal specializat pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, a liniei de cale ferată şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul pe distanţa Iacobeni – Argestru să fie reluat în condiţii de siguranţă.

 

Din cauza acestui eveniment rutier, două trenuri de călători vor ajunge la destinaţie cu întârziere, este vorba despre trenul IR 1833 (Iaşi – Timişoara Nord) care a staţionat de la ora 10.38, pe toată perioada intervenţiei, în gara Iacobeni, şi perechea lui, IR 1832, care circulă în relaţia Timişoara Nord – Iaşi, cu staţionare de la ora 13.50, în gara Argestru.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere  scuze  călătorilor pentru întârzierile înregistrate de cele două trenuri şi îi asigură că intervenţiile desfăşurate de autorităţile locale în zona evenimentului au avut drept scop redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content