3 august 2018 – Directorul General al CFR SA a verificat evoluţia lucrărilor pe şantierele din vestul ţării

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA……………………………………………. ….Tel/Fax: 021.311.70.80; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/297/2018

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Directorul General al CFR SA a verificat evoluţia lucrărilor pe şantierele din vestul ţării

 

 

 

Bucureşti, 03 august 2018

Directorul General al CFR SA, Ion GAVRILĂ a verificat împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă evoluţia lucrărilor de modernizare pe cele 4 şantiere feroviare deschise în vestul ţării, între Km 614- Gurasada – Simeria.

 

Pe secţiunea Km 614 – Gurasada – Simeria, în lungime totală de 141,17 km, s-au semnat anul trecut contracte în valoate totală de 7,7 miliarde lei, pentru patru loturi de lucrări, pe secţiunile Km 614 – Cap Y Bârzava (2a), Cap Y Bârzava  – Cap Y Ilteu (2b), Cap Y Ilteu –  Cap Y Gurasada (2c)şi Gurasada  – Simeria (tronson 3).

 

Pe cele 4 şantiere, unde este asigurat front de lucru, nu se înregistrează decalaje în graficele stabilite, discuţiile fiind însă concetrate pe clarificarea problemelor şi identificarea soluţiilor tehnice optime în zonele de traseu unde se construiesc cele 4 poduri noi peste râul Mureş, tunelul nou de la Baţa, noile pasaje din staţiile Mintia şi Deva, o analiză deosebită fiind acordată şi impactului pe care-l are în desfăşurarea lucrărilor situl arheologic de la Vărădia.

 

Lucrările de infrastructură şi suprastructură feroviară pe cei 141 km au un grad ridicat de complexitate, în contextul în care pe o lungime destul de mare a acestui traseu proiectele prevăd construirea de variante noi. Doresc mobilizare permanentă cu forţă umană şi utilaje, pe fiecare şantier, implicararea comună a contructorului şi a responsabilului CFR în soluţionarea problemelor tehnice care apar pe parcurs, asfel încât graficul de execuţie să fie respectat”, le-a transmis constructorilor Ion Gavrilă, Director General al CFR SA.

 

Pe distanţa Km 614 – Barzava -Ilteu – Gurasada – Simeria constructorii vor executa lucrări de terasamente, consolidări, electrificare, energoalimentare, semnalizare şi de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR) pe tot traseul, vor fi construite 187 de lucrări de artă (poduri/podeţe/tuneluri, pasaje superioare şi inferioare), iar în 25 de staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale şi puncte de oprire) se vor executa lucrări civile.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu Comunicare/Purtător de cuvânt

Oana  Brânzan

Tel. mobil: 0740.121.759

Email: oana.branzan@cfr.ro

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content