: 5 februarie 2019 – Circulaţie feroviară redeschisă între staţiile Valea Cernei şi Topleţ

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/72/05.02.2019

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulaţie feroviară redeschisă între staţiile Valea Cernei şi Topleţ

 

 

 

Bucureşti, 05 februarie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul reţelei feroviare, vă informează că secţia de cale ferată Valea Cernei – Topleţ a fost redeschisă circulaţiei în condiţii de siguranţă, la ora 11.00, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul R 9553, care circulă în relaţia Orşova – Timişoara Nord, şi care va intra în staţia Topleţ, pe linia II directă, la ora 14.10.

 

Menţionăm faptul că pentru redeschiderea circulaţiei feroviarepe segmentul de cale ferată Valea Cernei – Topleţ personalul feroviar a acţionat cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat de un boghiu, iar la ora 11.00 trenul de marfă a fost garat în staţia Topleţ, la linia I.

 

La această oră se fac verificări la infrastructură şi la componenteferoviare pe linia III, în vederea redeschiderii traficului şi pe această linie.

 

Vă reamintim faptul că, circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Valea Cernei – Topleţ în prima parte a zilei după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ, iar pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar, CFR SA a asigurat transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei – Băile Herculane pentru trenurile IR 1695 şi IR 1692, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara şi retur.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

 

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content