5 ianuarie 2021-Transbordare auto intre statiile Calimanesti si Lotru

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/6/05.01.2021

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Transbordare auto între stațiile Călimănești și Lotru

 

 

Bucureşti, 5 ianuarie 2021

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, traficul feroviar este temporar închis, între stațiile Călimănești și Cozia, unde, în cursul acestei dimineți, din cauza ploilor abundente și a aluviunilor de pe versanți s-a produs deraierea unui tren (SNTFC CFR Călători), care circula pe firul I.

 

Trenul, care circula pe relația Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere 2 vagoane, locomotiva și primul vagon fiind deraiate.

 

Precizăm că din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7:00.

 

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești – Lotru. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.

 

Echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor răsturnate și deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content