8 februarie 2017 – Circulaţie feroviară adaptata la condiţii meteo nefavorabile

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                                 Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/32/08.02.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulaţie feroviară adaptata la condiţii meteo nefavorabile

 

Bucureşti, 8 februarie 2017

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 8 februarie, ora 10.00 – 9 februarie, ora 09.00, o atenţionare Cod Galben de ninsori local însemnate cantitativ şi temporar viscolite pentru nouă judeţe din sudul şi sud-estul ţării (Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş) şi municipiul Bucureşti, unde rafalele de vânt pot depăşi 40 – 60km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine deschise toate secţiile de cale ferată, însă în judeţele aflate sub atenţionarea de Cod Galben, circulaţia feroviară va fi adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsori şi intensificări ale vântului).

Personalul feroviar verifică în permanenţă componentele infrastructurii, astfel încât, pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condiţiilor meteo să se intervină pentru remediere.

 

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (https://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web).

Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren) introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content