9 noiembrie 2023 – Deschidem primele șantiere QUICK WINS, pentru creșterea vitezei de circulație, pe linia CF TUTOVA – ZORLENI – CRASNA

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/903/09.11.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Deschidem primele șantiere QUICK WINS, pentru creșterea vitezei de circulație,

pe linia CF TUTOVA – ZORLENI – CRASNA

București, 09 noiembrie 2023

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că se deschid primele șantiere pentru lucrări de tip QUICK WINS pe tronsonul TUTOVA – CRASNA, lucrări de reparații finanțate din fonduri nerambursabile PNRR, care au drept scop creșterea vitezei de circulație pe o lungime totală de 41,837 km CF.

Primele lucrări de reparații tip QUICK WINS, pentru creșterea vitezei de circulație pe tronsonul TUTOVA – CRASNA, vor fi executate, în perioada 10 noiembrie – 8 decembrie 2023, pe intervalul ZORLENI – CRASNA (firul I), la suprastructura feroviară de la 9 treceri la nivel cu calea ferată, situate la km 298+015, km 301+569, km 307+692, km 309+680, km 312+180, km 316+690, km 318+380, km 319+710 și km 321+284.

Astfel, pentru asigurarea frontului de lucru în zona șantierelor, dar și pentru a menține continuitate în traficul feroviar, trenurile de călători vor circula în perioada lucrărilor doar pe firul II (din ambele sensuri) și cu restricție de viteză, în zona șantierelor deschise între ZORLENI – CRASNA,
pe FIRUL I.

Reamintim în acest context faptul că, SRCF Iași și S.C. NESS PROIECT EUROPE S.R.L. PLOIEȘTI au semnat în luna februarie a.c. contractul pentru execuția lucrărilor de tip QUICK WINS pe linia CF TECUCI – IAȘI, între stațiile TUTOVA – MUNTENI (Fir II), de la km 286+163 la km 328+000.

Valoarea contractului de lucrări este de 163.6 MILIONE lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR și are drept scop eliminarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii și creșterea vitezei de circulație până la 120 km/h (funcție de configurația traseului), pe intervalul de cale ferată TUTOVA – Bârlad – ZORLENI – Branca -CRASNA, km 328+000.

Menționăm faptul că, în cadrul contractului cu o durata de implementare de 18 de luni, antreprenorul va execuța lucrări de tip QUICK WINS, pe o lungime totală de 41,837 km CF, cu materiale de cale noi achiziționate de constructor, lucrări care vizează înlocuirea punctuală a elementelor componente ale suprastructurii căii – șină, traverse, aparate de cale, piatră spartă – sau orice alt element care va conduce la creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători și marfă, cu impact direct și imediat asupra duratei de călătorie și/sau asupra creșterii siguranței și a confortului călătorilor.

Principalele beneficii ale lucrărilor tip QUICK WINS sunt:

creșterea vitezei de circulație prin eliminarea restricțiilor și a limitărilor de viteză

eliminarea costurilor cauzate de restricții/limitări

creșterea eficienței activității de operare

diminuarea efectelor adverse asupra mediului

readucerea stării tehnice a liniei la parametrii proiectați

maximizarea gradului de siguranță

CFR SA transmite scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i totodată de faptul că, aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content