COMUNICAT DE PRESĂ‚ 02.08.2010

 

Nr.1/2/428/02.08.2010
 
 
Comunicat de presă
 
 
 
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, urmare atenţionării de cod galben de caniculă în estul şi sudul ţării şi a temperaturilor ridicate constatate la nivelul şinei, în perioada următoare, circulaţia trenurilor se va desfăşura cu limitări de viteză cuprinse între 50 – 100 km/h pentru trenurile de călători şi 50 – 70 km/h pentru trenurile de marfă.
Menţionăm faptul că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei pot ajunge până la 58 de grade C. Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură aplicată de toate administraţile de cale ferată.
În timpul zilei, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20 – 30 km/h, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Din această cauză se înregistrează întârzieri ale trenurilor, în medie, între 20 şi 40 de minute.
Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, etc.).
Reducerea vitezelor de circulaţie are drept consecinţă directă producerea de întîrzieri şi pe această cale ne cerem scuze publicului călător pentru disconfortul produs.
 
 
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content