12 februarie 2021-Trenurile circula in conditii de iarna pe intreaga retea feroviara

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/72/12.02.2021

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Trenurile circulă în condiții de iarnă pe întrega rețea feroviară

 

 

 

Bucureşti, 12 februarie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că, la această oră, circulația trenurilor este operațională pe toate secțiile de cale ferată, traficul fiind însă adaptat la condițiile meteo nefavorabile de ninsoare viscolită cu rafale puternice de vând, de până la 70 km/h și temperaturi foarte scăzute.

 

Menționăm faptul că trenurile IR 1821 (stația Petroșani), R 9304 (Zăvestreni – Vadul Lat, firul II) și R 4082 (Carei – General Avramescu), care au înregistrat deranjamente tehnice la locomotive, în prima parte a dimineții, au fost retrase, iar circulația celorlate trenuri a revenit la normal.

 

La această oră, un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire, acestea fiind însă determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

 

Personalul de specialitate al CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, verifică permanent starea infrastruturii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţe aflate sub incidență Avertizării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice.

 

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop menținerea continuității traficului feroviar și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content