7 ianuarie 2016 – Traficul feroviar la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, ploi şi polei

Timp de lectură: 2 minute

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/4/07.01.2016

 

 

 

 

 

Comunicat de presă

 

 

 

Traficul feroviar la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, ploi şipolei

 

 

 

Bucureşti, 07 ianuarie 2016

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, de vânt puternic, ploi sau polei, fenomene meteo care pot conduce la înregistrarea unor întârzieri în graficul de circulaţie.

 

Personalul feroviar de specialitate este mobilizat pentru verificări, iar pe segmentele unde situația o impune se intervine pentru remedierea eventualelor deranjamentelor tehniceproduse la linia de contact şi la pantografele trenurilor, din cauza rafalelor puternice de vânt şia depunerii de polei.

 

În cursul dimineţii au fost remediate două deranjamente tehnice la linia de contact pe segmentele feroviare Pantelimon – Obor şi Valea Putnei – Argestru, în prezent nefiind anunţate alte probleme pe reţea. În acest moment se lucrează în Gara de Nord pentru remedierea deranjamentului tehnic înregistrat la sistemul de informare a publicului călător.

 

În ceea ce priveşte cursele programate pentru ziua în curs, doar operatorul privat Softrans a anulat o cursăpe relaţia Craiova – București – Constanța (tur-retur), ceilalţi operatori de transport feroviar de călători (de stat şi privat) şi-au menţinut graficul anunţat, peste 1600 de trenuri de călători şi de marfă fiind programate să circule la nivel naţional.

 

CFR SA va informa permanent operatorii de transport feroviar asupra evoluţiei fenomenelor meteorogolice şi a condiţiilor de circulaţie la nivel naţional, astfel încât toate companiile să-şi informaze din timp călătorii, dacă apar modificări în circulaţia trenurilor înscrise deja în trafic.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Director General

Marius CHIPER

 

 

 

 

Director

Jean NICOLAOS

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content