COMUNICAT DE PRESĂ‚ 01.07.2010

Timp de lectură: 6 minute

 

Nr. 1/2/377/01.07.2010
 
 
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, din cauza inundaţiilor produse în nordul ţării, a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia Bacău – Bicaz, între staţiile Podoleni – Roznov, unde apele au spălat terasamentul pe o distanţă de 300 m, în zona km 32+000 – 32+300.
Menţionăm că, în continuare, echipele speciale de intervenţie ale regionalelor de cale ferată monitorizează permanent zonele afectate de inundaţii, iar în locurile unde apele se retrag se întervine cu forţă umană şi cu utilaje speciale pentru remedierea defecţiunilor produse, astfel încât traficul feroviar să poată fi reluat în condiţii de siguranţă.
CFR SA menţine închise următoarele secţii de circulaţie:
– secţia de circulaţie Bacău – Bicaz, între staţiile Podoleni – Roznov
– secţia de circulaţie Dorneşti – Nisipitu, între staţiile Dorneşti – Rădăuţi
– secţia de circulaţie Dărmăneşti – Floreni, între staţiile Prisaca Dornei – Câmpulung Est.
– secţia de circulaţie Leţcani – Dorohoi, între staţiile Truşeşti – Ungureni – Dorohoi (secţie neinteroperabilă, închiriată),
– secţia de circulaţie Barboşi – Tecuci, între staţiile Barboşi – Șendreni,
– secţia de circulaţie Leorda – Dorohoi, între staţiile Leorda – Dorohoi (secţie neinteroperabilă, închiriată).
– secţia de circulaţie Siculeni – Adjud, între staţiile Lunca de Mijloc – Ghimeş
– secţia de circulaţie Dărmăneşti – Păltinoasa, între staţiile Dărmăneşti – Cacica (secţie neinteroperabilă, închiriată)
– secţia de circulaţie Ploieşti – Suceava Nord – Vicsani, între staţiile Suceava Nord – Dărmăneşti şi Milişăuţi – Dorneşti
– secţia de circulaţie Vama – Moldoviţa, între staţiile Vama – Moldoviţa (secţie neinteroperabilă, închiriată).
De asemenea, pe mai multe secţii de cale ferată, CFR SA a introdus restricţii de viteză cuprinse între 15 km/h şi 70 km/h, astfel încât traficul să fie menţinut în grafic, iar trenurile să circule în condiţii de siguranţă:
–                     pe secţia de circulaţie Bucureşti – Timişoara, se circulă cu restricţie de viteză de 20 km/h între staţiile Teregova – Armeniş.
–                     pe secţia de circulaţie Paşcani – Iaşi, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Paşcani – Ruginoasa.
–                     pe secţia de circulaţie Ploieşti – Vicşani, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Faraoani – Valea Seacă, cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Liţeni – Vereşti şi cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Dorneşti – Vicşani.
–                     pe secţia de circulaţie Bucureşti – Galaţi, se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Barboşi – Șendreni şi cu restricţie de viteză de 5 km/h între staţiile Barboşi – Fileşti (firul I şi firul II).
–                     pe secţia de circulaţie Dărmăneşti – Floreni, se circulă cu restricţie de viteză de 20 km/h între staţiile Vama – Prisaca Dornei.
–                     pe secţia de circulaţie Tecuci – Iaşi, se circulă cu restricţie de viteză de 70 km/h între staţiile Bălteni – Bârzeşti.
–                     pe secţia de circulaţie Bacău – Bicaz, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Piatra Neamţ – Bistriţa Neamţ şi între staţiile Bistriţa Neamţ – Pângăraţi.
–                     pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud, se circulă cu restricţie de viteză de 15 km/h între staţiile Mihăileni – Nădejdea, cu restricţie de viteză de 20 km/h între staţiile Oneşti – Tg. Ocna şi cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Siculeni -Mădăraş Ciuc.
Vă reamintim că, după remedierea defecţiunilor produse de inundaţii pe anumite porţiuni de cale ferată, CFR SA a redeschis circulaţia feroviară pe 3 secţii de cale ferată:
– traficul feroviar a fost redeschis, în data de 29.06.2010, pe secţiade circulaţie Gălăneşti – Gura Putnei.
– traficul feroviar a fost redeschis în data de 27.06.2010 pe secţiade circulaţiePloieşti – Vicşani, între staţiile Adjud – Pufeşti şi în data de 28.06.2010 între staţiile Lespezi – Dolhasca.
– traficul feroviar a fost redeschis în data de 27.06.2010 pe secţiade circulaţieSiculeni – Adjud, între staţiile Palanca – Simbrea şi  în data de 28.06.2010 între staţiile Ghimeş – Palanca.
Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop remedierea defecţiunilor produse de inundaţii, redeschiderea traficului în cel mai scurt timp, şi desfăşurarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă.
 
Vă informăm că situaţia secţiilor CF afectate de inudaţii este actualizată zilnic şi postată pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul INUNDAŢII 2010.
 
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content