COMUNICAT DE PRESĂ 01.09.2014

Timp de lectură: 3 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Servciul Relaţii Mass-Media                                                                                         Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122 312; 122905

Nr.7/3/254/01.09.2014

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

SC Electrificare CFR SA devine singurul furnizor de energia electrică de tracţiune pentru sectorul feroviar

 

 

 

 

Bucureşti, 01 septembrie 2014

 

 

SC Electrificare CFR SA, filiala CNCF CFR SA, va asigura de la 1 septembrie 2014, serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice de tracţiune pentru sectorul feroviar pe toate zonele geografice deţinute de E.ON Energie România SA, ENEL ENERGIE SA, CEZ VÂNZARE SA şi ELECTRICA Furnizare SA.

 

Transferul activităţii de furnizare şi gestionare a energiei electrice de tracţiunepe întreaga reţea feroviară, de la CNCF CFR SA către SC Electrificare CFR SA, se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 24 mai 2006, privind ratificarea Acordului de împrumut dintre Romania şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului de modernizare a reţelei energetice Feroviare (2005) şi prin respectarea Acordului de împrumut BERD din 2012, privind restructurarea financiară a CNCF CFR SA, conform căruia achiziţionarea întregii cantităţi de energie electrică necesară sistemului feroviar se va realiza prin intermediul SC Electrificare CFR SA, de pe piaţa OPCOM.

 

“Această măsură operaţională care are drept scop reducerea costurilor pentru energia de tracţiune va contribui în mod direct la îmbunătăţirea activităţii de transport feroviar de marfă şi de călători, în contextul în care consumul de energie de tracţiune depăşeşte 80% din consumul total înregistrat pe întreaga reţea feroviară”,a declarat Macarie Moldovan, directorul general al CFR SA.

 

SC Electrificare CFR SA este filiala specializată a CNCF CFR SA care desfăşoară activitate de întreţinere, respectiv exploatarea instalaţiilor de electrificare şi furnizare de energie electrică în sectorul feroviar.

                                                                                                                                                                                                                                             

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Şef serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content