COMUNICAT DE PRESĂ 02.10.2014

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Servciul Relaţii Mass-Media                                                                                                Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122312; 122905

Nr:7/2/297/01.10.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

SC ALSTOM TRANSPORT SA va executa lucrăripe sectorul feroviar Sighişoara – Coşlariu – Simeria

 

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR”- SA şi consorţiului SC ALSTOM TRANSPORT SA – SC ALCATEL LUCENT ROMÂNIA SRL – SC PAS 97 SRL au semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de instalaţii de semnalizare, ERTMS, GSM-R, centralizare electronică şi Centrul de Control Operaţional Simeria, pe întregul sector feroviar Sighişoara – Coşlariu – Simeria.

 

Valoarea contractului este de 498.297.984,32 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune, şi de Guvernul României (15%) cu fonduri de la bugetul de stat. Durata de valabilitate a contractului este de 40 luni pentru execuţia lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 24 luni.

 

Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat în perioada ianuarie 2013 – iulie 2014, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Prin aceste lucrări implementăm un sistem de semnalizare feroviarăcarecontribuie în mod direct la îmbunătăţirea nivelului de siguranţă şi la maximizarea capacităţii de trafic pe acest sector feroviar”, a declarat MACARIE MOLDOVAN directorul general al CFR SA.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content