COMUNICAT DE PRESĂ‚ 02.11.2010

Nr. 1/2/643/02.11.2010
COMUNICAT DE PRESĂ‚
02.11.2010

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că la ora 13.27 trenul Acc 1838 şi-a reluat călătoria cu 20 km/h tractat cu o locomotivă diesel de ajutor, după ce echipele de intervenţie au tăiat şi îndepărtat copacul prăbuşit pe locomotivă şi pe primul vagon, dar şi alţi copaci căzuţi în gabarit între staţiile Grădiniţa – Larion – Silhoasa.

Vă reamintim că la ora 10.48, pe secţia de circulaţie Vatra Dornei – Ilva Mică, mai mulţi copaci au căzut pe linia de cale ferată, unul dintre copaci prăbuşindu-se peste un vagon din compunerea trenului Acc 1838, între staţiile Silhoasa – Larion, km 41+000, la intrarea în tunelul Larion. În urma prăbuşirii copacului au fost sparte geamuri de la locomotivă şi de la primul vagon din compunerea trenului, nicio persoană care se afla în vagoan nu a fost rănită.
Începând cu ora 13.33 s-a reluat traficul feroviar pe secţia de circulaţie Vatra Dornei – Ilva Mică (între staţiile Silhoasa şi Larion) cu tracţiune diesel, singura secţie de cale ferată închisă şi la această oră fiind doar Deda – Topliţa (între staţiile Lunca Bradului – Stânceni) din cauza sutelor de brazi care s-au prăbuşit pe linia de cale ferată.
Echipele de intervenţie desfăşoară de mai bine de 12 ore operaţiuni pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe liniile de cale ferată, precum şi operaţiuni de remediere a defecţiunilor la linia de contact.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor care, din cauza vremii nefavorabile şi a problemelor apărute în circulaţia trenurilor, ajung la destinaţie cu întîrziere şi, totodată,recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la telefon 021/9521.