COMUNICAT DE PRESĂ‚ 03.03.2009

Nr. 1/2/66/03.03.2008

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că din 4 martie călătorii pot ajunge la Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu trenul, în maximum 45 de minute.

Trenurile “Henri Coandă Expres” vor circula cu o viteză maximă cuprinsă între 80 – 100 km/h şi vor pleca din Bucureşti, pe traseul Gara de Nord – Mogoşoaia – Punct de Oprire AEROPORT. Transferul pasagerilor de la Punctul de Oprire AEROPORT până la terminalele Aeroportului Internaţional Henri Coandă se va realiza cu autobuze specializate, care vor circula într-un grafic orar corelat cu mersul trenurilor.

Primul tren va pleca din Gara de Nord la ora 5.15 şi va ajunge la Aeroport la ora 5.58.

18 perechi de trenuri vor circula în regim cadenţat, la interval de o oră, în graficul orar 05.15 – 23.23. Biletul de călătorie tren/autobuz costă 6 Ron. Acestea se pot procura de la toate casele de bilete din staţiie CFR şi agenţii de voiaj, inclusiv de la casa de bilete deschisă în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Date istorice:

Linia Bucureşti – Urziceni – Făurei care va asigura din această lună legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a fost construită în perioada 1941-1943 şi este o linie feroviară principală (Magistrala feroviară 700).

Proiectată şi construită după principiile liniilor moderne, de mare capacitate, linia Bucureşti – Urziceni – Făurei a fost inaugurată la 11 noiembrie 1943. şi a făcut posibilă legătura între estul şi vestul ţării pe cale ferată.