COMUNICAT DE PRESĂ‚ 04.07.2012

Timp de lectură: 2 minute

 BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/214/04.07.2012

 

 

Circulaţie feroviară în condiţii normale de trafic la intrare în Bucureşti Nord

 

 

Bucureşti, 4 iulie 2012

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că la ora 11.15 au fost finalizate lucrările de remediere a defecţiunilor la instalaţia de dirijare a traficului şi de înlocuire a componentelor sustrase pe relaţiile Ploieşti Est – Ploieşti Sud şi Crivina – Brazi, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară în siguranţă şi în condiţii normale de trafic.

 

În urma săvârşirii acestei acţiuni infracţionale circulaţia trenurilor de călători a fost grav afectată: 34 de trenuri au înregistrat în total întârzieri de 1094 de minute.

 

Vă reamintim că din cauza furturilor de componente feroviare săvârşite în cursul nopţii de 3 spre 4 iulie a.c. pe relaţiile Ploieşti Est – Ploieşti Sud şi Crivina – Brazi, circulaţia feroviară s-a desfăşurat la cale liberă, cu verificarea pe teren a aparatelor de cale, iar trenurile au înregistrat întârzieri majore la sosire în staţia Bucureşti Nord. Persoane necunoscute au sustras aproximativ 130 de relee din componenţa instalaţiei de dirijare a traficului, acţiune infracţională care are impact direct asupra siguranţei circulaţiei feroviare şi care a provocat întârzieri majore în graficul de circulaţie a trenurilor care au sosit în staţia Bucureşti Nord.

 

Reamintim că achiziţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, şi a manoperei aferente.

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni de sustragere a componentelor feroviare, care de altfel produc şi perturbaţii majore în circulaţia şi manevra trenurilor, şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au avut principal scop realuarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șef birou,

Oana Brânzan 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content