COMUNICAT DE PRESĂ‚ 08.02.2010

Timp de lectură: 2 minute

Nr. 1/2/85/08.02.2010

De acord,

Director General

Emil Sabo

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze

călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că echipele de intervenţie sunt pe teren şi lucrează în mod continuu pentru deszăpezire, astfel încât trenurile să intre şi să plece din staţia de destinaţie cu întârzieri cât mai mici.

De asemenea, CNCF CFR S.A.

recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon .021/9521

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că la ora 18.00, echipele de intervenţie au finalizat lucrările pentru deszăpezirea trenului R 871, care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Galaţi, iar acesta şi-a reluat traficul spre staţia de destinaţie, unde va ajunge în jurul orei 20.00. Menţionăm că în tot acest interval instalaţia de încălzire a trenul R 871 a funcţionat permanent, oferind călătorilor condiţii minime de confort.

Vă reamintim că trenul R 871 care circulă pe relaţia Bucureşti – Galaţi a rămas bolcat, în această dimineaţă, din cauza unor probleme tehnice la locomotivă şi a viscolului puternic în apropierea localităţii Ruşeţu (la 30 km de Făurei). S-a încercat intervenţia cu două locomotive de ajutor, îndrumate din staţia Făurei, însă sulurile mari de zăpada care ating aproximativ 1,5 – 2 metri înălţime, au împiedicat intervenţia pentru deszăpezire şi au dus la blocarea unei locomotive de ajutor în linie curentă şi retragerea celei de-a doua în staţia Ruşeţu.

În aceste condiţii, singura soluţie a fost retragerea plugului hidraulic care acţiona pentru deszăpezire în zona staţiei Buzău şi redirecţionarea acestuia spre Făurei pentru înlăturarea sulurilor de zăpadă, pentru deszăpezirea locomotivei de ajutor, precum şi pentru deszăpezirea trenului R 871.

 

Vă informăm că la această oră pe raza Regionalei CF Galaţi vântul suflă cu aproximativ 60 km/h, iar ninsoarea viscolită implică formarea unor suluri de zăpadă care apot ajunge şi până la 2 metri înălţime, evenimente meteorologice nefavorabile care îngreunează, în repetate rânduri, eforturile susţinute ale echipelor speciale de intervenţie în acţiunile de deszăpezire a secţiilor de circulaţie aflate pe raza acestei regionale.

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content