COMUNICAT DE PRESĂ 10.06.2014

Timp de lectură: 4 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Servciul Relaţii Mass-Media                                          Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122 312; 122905

Nr.7/3/158/10.06.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Limitări de viteză în circulaţia trenurilor, din cauză temperaturilor ridicate

 

Bucureşti, 10 iunie 2014

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că marţi 10 iunie, începând cu ora 11.30 au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează la nivelul solului, pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza a 3 regionale de cale ferată – Timişoara, Braşov şi Galaţi – aflate în jumătatea de sud a ţării.

Menţionăm că începând cu ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, pe anumite secţii de cale ferată din vestul, sudul şi sud-estul ţării, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă s-a redus cu 10-50 km/h faţă de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. La această oră se circulă cu limitări de viteză, cuprinse între 70 Km/h şi 50 km/h, pe următoarele tronsoane feroviare:

Regionala CF Timişoara

–          între staţiile Timişoara Nord – Stamora Moraviţa (LV de 60 km/h)

Regionala CF Braşov

–          între staţiile Teiuş – Războieni (LV de 70 km/h)

Regionala CF Galaţi

–          între staţiile Rm Sărat – Pufeşti (LV de 70 km/h)

–          între staţiile Tecuci – Mărăşeşti (LV de 70 km/h)

–          între staţiile Tecuci – Lieşti (LV de 50 km/h)

–          între staţiile Pufeşti – Adjud (LV de 70 km/h)

–          între staţiile Adjud – Comăneşti (LV de 50 km/h)

Prin aplicarea acestei măsuri – obligatorie în perioadele caniculare – se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 10-20 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 30 de minute/tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşeşsc 45 de grade C.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru întârzierile înregistrate în traficul feroviar, şi îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

 

Şef serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content