COMUNICAT DE PRESĂ‚ 13.01.2012

Timp de lectură: 2 minute

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/12/13.01.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ‚

13.01.2012

 

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR"- SA şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Transport”, din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, au semnat două contracte de finanţare pentru lucrări de modernizare a instalaţiilor de centralizare electromecanică (CEM) în 19 staţii de cale ferată, de pe secţiile CF Siculeni-Adjud şi Ilia-Lugoj, în valoare totală de 258.680.493 lei, cu TVA.

 

Valoarea contractelelor de finanţare pentru lucrări de modernizare a instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia CF Siculeni-Adjud este de 175.461.939 lei, cu TVA, respectiv 83.218.554 lei, cu TVA, pentru lucrări de modernizare a instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia CF Ilia-Lugoj. Durata totală de valabilitate a celor două proiecte, în cadrul perioadei de eligibilitate POS-T, este până la 31.12.2015.

Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană (71,12%), prin Fondul European de Dezvoltare Regională, şi de Guvernul României (28,88%) cu fonduri de la bugetul de stat. Aceste proiecte au fost depuse în cadrul Axei Prioritare 3 „Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii proteţiei mediului, a sănătăţii umane şi a siguranţei pasagerilor”, DMI 3.2 „Îmbunătăţirea siguranţei traficului pe toate modurile de transport”.

Prin modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică (CEM) cu echipamente de ultimă generaţie se va asigura un grad sporit de siguranţă, prin îmbunătăţirea acţiunilor de comandă, de control şi de manevră a trenurilor în 19 staţii CF (Mihăileni, Nădejdea, Livezi Ciuc, Lunca de Sus, Lunca de Mijloc, Ghimeş, Palanca, Simbrea, Goioasa, Asău, Dofteana, Târgu Ocna, Cliciova, Mănăştiur, Făget, Margina, Costeiu, Holdea şi Dobra), aflate pe cele două secţii de circulaţie – Siculeni – Adjud şi Ilia – Lugoj.

Strategia CNCF „CFR” SA privind instalaţiile de siguranţă a circulaţiei prevede modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică (CEM) folosind echipamente de generaţie recentă, care să răspundă normelor de siguranţă, de exploatare şi de reducere a cheltuielilor de întreţinere.

Obiectivele implementării celor două proiecte:

–      deplasarea eficientă şi în condiţii de siguranţă a persoanelor şi a bunurilor;

–      reducerea costurilor şi, implicit, creşterea eficienţei activităţii de operare şi întreţinere a reţelei de cale ferată la nivel naţional.

 

 

Șef birou presă,

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content