COMUNICAT DE PRESĂ‚ 14.02.2012

Timp de lectură: 2 minute

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/55/14.02.2012  

   Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, în urma acţiunilor de deszăpezire a fost redeschisă linia CF Roşiori Est – Turnu Măgurele, trenurile circulând pe această secţie cu locomotive Diesel. Pe secţia Bucureşti – Constanţa se desfăşoară în acest moment transport feroviar de marfă. Pe întreaga reţea feroviară personalul feroviar acţionează în continuare cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă.

În prezent, din cele 1947 de trenuri înscrise în grafic, pe întreaga reţea de cale ferată, sunt anulate 416 trenuri. Se menţin închise 7 linii de cale ferată, unde se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire, iar pe 14 secţii circulaţia feroviară este restricţionată (trenurile circulă cu locomotive Diesel). Măsura de anulare a mai multor trenuri are drept scop fluidizarea traficului în jumătatea de sud a ţării, precum şi intervenţia cu utilajele pentru deszăpezire.

În ceea ce priveşte traficul de marfă, pe raza regionalelor Constanţa şi Galaţi au prioritate trenurile care transportă produse petroliere, combustibil, produse perisabile sau materie primă pentru combinatele care lucrează la foc continuu. Facem precizarea că, secţiile feroviare vor fi redeschise în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice şi după finalizarea operaţiunilor de deszăpezire.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea oricărei călătorii să solicite informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.    

Șef birou,

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content