COMUNICAT DE PRESĂ‚ 14.05.2009

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat contractul pentru construcţia infrastructurii rutiere şi feroviare la podul Calafat – Vidin

 

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat, în data de 12 mai 2009, contractul de lucrări de construcţie a infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul peste Dunăre de la Calafat – Vidin.

Acest contract are o valoare totală de 66.900.285,70 euro, fără TVA, din care 33.827.745 euro constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte asigurarea accesului la noul pod peste Dunăre, ce se va construi la Calafat – Vidin, prin construcţia infrastructurii feroviare şi rutiere.

În acest sens, antreprenorul va constitui două echipe, una pentru construcţia infrastructurii rutiere şi una pentru construcţia infrastructurii feroviare de acces, care vor respecta specificaţiile tehnice şi vor asigura îndeplinirea cerinţelor contractuale.

Acest contract de lucrări a fost acordat prin negociere asocierii formate din AZVI S.A. şi VIMAC S.A., lider fiind AZVI S.A.

Beneficiarii finali ai contractului sunt Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. şi Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” S.A.

Activitatea antreprenorului se va desfăşura pe o perioadă de 48 luni, care acoperă perioada de execuţie a lucrărilor (24 luni) şi perioada de notificare a defecţiunilor (următoarele 24 luni după execuţia lucrărilor).
 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content