COMUNICAT DE PRESĂ‚ 16.02.2012

Timp de lectură: 2 minute

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/58/16.02.2012

    Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că trenul R 9135 care circulă în relaţia Craiova – Calafat şi-a reluat circulaţia, la ora 18.50, spre staţia de destinaţie.

În cursul acestei zile, în partea de sud-vest a ţării trei trenuri de călători (trenul IR 13196, care circulă pe relaţia Craiova – Bucureşti Nord, trenul R 9004, care circulă în relaţia Craiova – Bucureşti Basarab şi trenul R 9135, care circulă în relaţia Craiova – Calafat) au fost oprite între staţiile Plaiul Vulcăneşti – Pieleşti, Leu – Jianca, respectiv Sălcuţa – Segarcea, astfel încât echipele feroviare să intervină pentru deszăpezirea liniilor, care au fost acoperite de zăpada viscolită. Trenurile vor înregistra întârzieri la sosirea în staţiile de destinaţie.

La ora 15.15, în urma operaţiunilor de deszăpezire a liniei între staţiile Leu – Jianca, trenul R 9004, care circulă în relaţia Craiova – Bucureşti Basarab, şi-a realuat traficul spre Bucureşti.

De asemenea, călătorii din trenul IR 13196, care a staţionat între Plaiul Vulcăneşti – Pieleşti, au fost preluaţi cu mijloace auto, puse la dispoziţie de reprezentantul operatorului naţional de transport feroviar de călători, până în staţia Craiova de unde fie şi-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport, fie la solicitare a fost returnată contravaloarea biletelor de călătorie. La ora 16.15 o locomotivă diesel a retras vagoanele trenului R 9135 în staţia Sălcuţa, iar la ora 17.00 a fost retrasă şi locomotiva acestui tren, astfel încât echipele feroviare să poată interveni pentru deszăpezirea liniei. Trenul R 9135, care circulă în relaţia Craiova – Calafat, şi-a reluat circulaţia în condiţii de siguranţă la ora.18.50.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest încident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă. De asemenea, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Șef birou,

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content