COMUNICAT DE PRESĂ‚ 16.12.2010

Timp de lectură: 2 minute

 

Nr. 1/2/664./16.12.2010
 
 
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că în urma avetizării Cod galben de ninsoare şi intensificări ale vântului, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie,care intră în vigoare astăzi, de la ora 20.00, până vineri, 17 decembrie, la ora 18.00,4 regionale de cale ferată – Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Bucureşti – au activat comandamentele regionale de iarnă, care vor funcţiona în perioada în care sunt anunţate fenomene meteo nefavorabile
Cele patru regionale de cale ferată au activat comandamentele locale, care vor acţiona în ture înzonele care intră sub avertizarea de cod galben. Personalul feroviar activat va acţiona, în acest interval, cu utilaje speciale de intervenţie, astfel:
– 360 angajaţi feroviari pe tură
– 21 de pluguri de zăpada cu care se va interveni, pentru îndepărtarea zăpezii care se depune pe liniile de cale ferată
– 44 de utilaje de intervenţie cu care se va interveni operativ pentru remedierea eventualelor deranjamente
De asemenea, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, CFR SA şi operatorul naţional de transport feroviar de Călători (CFR Călători) au stabilit, în baza unei convenţii comune, trenurile care vor fi anulate şi un număr minim de trenuri care vor fi menţinute în grafic, astfel încât să poată fi asigurată legătura feroviară în şi între zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile. Menţionăm că acest sistem de circulaţie este practicat de toate administraţiile feroviare.
Pentru că în această perioadă se circulă în condiţii de iarnă, CFR SA recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile care se pot înregistra, din cauza vremii nefavorabile, în circulaţia trenurilor.
Șef birou
Oana Brânzan
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content