COMUNICAT DE PRESĂ‚ 18.07.2012

Timp de lectură: 2 minute

 BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/226/18.07.2012

 

 

 

 

Stop accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată

 

 

Bucureşti, 18 iulie 2012

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în urma analizei privind dinamica accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel, numărul accidentelor a scăzut în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, însă gravitatea acestora a fost mai mare, înregistrându-se cu 4 victime decedate mai mult.

 

Conform datelor statistice, în primele şase luni ale anului s-au înregistrat 47 de accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, cu 20 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă numărul persoanelor decedate a crescut de la 7, în primele şase luni ale anului 2011, la 11 în aceeaşi perioadă a acestui an. Din analizele efectuate a rezultat că principalele cauze generatoare de producerea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată sunt nerespectarea indicatoarelor de avertizare sau semnalizare la trecerile la nivel cu calea ferată şi neatenţia participanţilor la trafic.

 

CFR SA va demara, anul viitor, programul de Modernizare a peste 100 instalaţii (bariere) la trecerile la nivel, în luna mai a acestui an fiind încheiat contractul de finanţare cu AMPOST din cadrul MTI.

 

Valoarea contractului este de 107,7 milioane lei, iar sursa de finanţare este asigurată de la Fondul European de Dezvolatare Regională (FEDR) în proporţie de 71,12% şi Buget de Stat, în proporţie de 28,88%. În prezent este în curs de finalizare documentaţia necesară lansării procedurii de licitaţie pentru servicii de supervizare şi execuţie lucrări.

 

Scopul demarării programului de Modernizare a peste 100 instalaţii (bariere) la trecerile la nivel este reducerea numărului de accidente rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată şi îmbunătăţirea gradului de siguranţă la intersecţiile drum/cale ferată.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează participanţii la trafic că astfel de accidente pot fi evitate prin conştientizarea riscului de nerespectare a indicatoarelor de avertizare sau semnalizare la trecerile la nivel cu calea ferată şi prin adoptarea unui compartament rutier corect la/în jurul trecerilor la nivel cu calea ferată.

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șef birou,

Oana Brânzan 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content