COMUNICAT DE PRESĂ 18.09.2014

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                               Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr:7/3/272/18.09.2014

Gestionarii privaţi pot închiria secţii de cale ferată neinteroperabilă

Bucureşti, 18 septembrie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA organizează vineri 19 septembrie 2014, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 1.016,2 km de cale ferată (29 secţii CF), care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Prin programul de închiriere a secţiilor de cale ferată neinteroperabilă, CFR SA respectă unul dintre angajamentele asumate în faţa organismelor internaţionale.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19.09.2014, ora 09.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri şi pot participa persoane juridice române care au calitatea de operatori licenţiaţi de transport feroviar, conform condiţiilor menţionate în documentaţie.

Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza sucursalelor regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa:

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Bucureşti

Ploieşti Vest – Târgovişte Nord – Fieni – Pietroşiţa; Diţeşti – Gura Palăngii; I.L. Caragiale – Diţeşti – Moreni; Ploieşti Nord – Măneciu; Câmpina – Cămpiniţa – Telega; Ploieşti Sud – Armăşeşti.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova

Bradu de Sus – Bradu Rafinărie – Pârvu

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara

Caransebeş – Bouţari, Haţeg – Subcetate; Oraviţa – Anina.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj

Câmpia Turzii – Turda; Ilva Mică – Rodna Veche; Botiz – Bixad; Baia Mare – Baia Mare Nord.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov

Chileni – Voşlobeni; Sebeş Alba – Petreştii de Pădure.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Iaşi

Dorneşti – Gura Putnei – Putna; Dornişoara – Floreni; Gura Humorului – Dărmăneşti; Crasna – Huşi; Zorleni – Fălciu Nord; Piatra Neamţ – Bicaz.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Galaţi

Făurei – Tecuci; Mărăşeşti – Panciu; Comăneşti – Moineşti, Făurei – Urziceni.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Constanţa

Slobozia Veche – Ţăndărei; Medgidia – Tulcea Oraş; Medgidia – Negru Vodă.

“Gestionarii privaţi de infrastructură care vor închiria una sau mai multe secţii CF neinteroperabile, contribuie la menţinerea transportului feroviar pe aceste trasee, şi la revigorarea sistemului feroviar”, a declarat Macarie MOLDOVAN, director general al CFR SA.

CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere – prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Relatii Mass-Media