COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.07.2011

Timp de lectură: 3 minute

 BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/230/20.07.2011

 

 

Restricţii de viteză în traficul feroviar în perioada 21 – 22 iulie

 

 

Bucureşti, 20 iulie 2012

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în zilele de 21 – 22 iulie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării de cod galben de caniculă, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, circulaţia trenurilor se va desfăşura cu restricţii de viteză, trenurile urmând să înregistreze întârzieri la destinaţie.

 

CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 – 37 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

 

Temperaturi ridicate se vor înregistra în regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, iar maximele vor urca până la 39 de grade Celsius. Potrivit atenţionării ANM, sâmbătă şi duminică, în regiunile sudice şi estice, canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat. Se vor înregistra valori de 36…38 de grade, iar în dupa-amiaza zilei de sâmbătă, în jur de 39 de grade în extremitatea de sud a ţării. În Banat şi Transilvania temperaturile vor ajunge până la 35 – 37 de grade.

 

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Recomandăm publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șef birou,

Oana Brânzan 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content