COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.12.2010

Nr. 1/2/668/20.12.2010

COMUNICAT DE PRESĂ‚
20.12.2010

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că începând de luni 20.12.2010, în urma finalizării primei etape de lucrări la infrastructura şi suprastructura podului Cârţişoara, se reia legătura directă între Braşov şi Sibiu, pe secţia CF Braşov – Podu Olt, între staţiile Arpaş – Porumbacu.
Traficul feroviar pe podul Cârţişoara, situat între staţiile Arpaş – Porumbacu, a fost închis din cauza pagubelor tehnice produse de inundaţiile din vara anului 2009.
Licitaţia pentru lucrarea “Reparaţie pod km 99+396 Braşov-Podu Olt” (Podul Cârţişoara) s-a desfăşurat în luna august 2010, iar în luna septembrie s-a încheiat contractul cu firma câştigătoare (asociaţia SC SOPMET SA în calitate de executant şi RIMS CO SRL în calitate de proiectant).
În urma finalizării primei etape de lucrări, circulaţia trenurilor se va relua cu restricţie de viteză de 5 km/h timp de 24 de ore, interval necesar pentru etapa de stabilizare, după care se va circula cu 30 Km/h, urmând ca din 2011 (trimestrul al II-lea), o dată cu finalizarea ultimei etape de lucrări, traficul feroviar să se reia cu viteză normală de 80 Km/h.
Valoarea totală a contractului de execuţie şi proiectare este de 3.585.000 lei, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.
Șef birou
Oana Brânzan