COMUNICAT DE PRESĂ‚ 21.06.2010

Timp de lectură: 2 minute

Nr. 1/2/355/21.06.2010

Ziua Intenaţională de Conştientizare a Pericolelor la Trecerile la Nivel cu Calea Ferată
(ILCAD)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că mâine, 22 iunie 2010, companii feroviare şi rutiere din peste 45 de ţări, sărbătoresc Ziua Internaţională de Conştientizare a Pericolelor la Trecerile la Nivel – ILCAD. Scopul principal al acţiunii este de aconvinge participanţii la trafic că astfel de accidente pot fi evitate doar dacă se respectă regulile de circulaţie la/în jurul trecerilor la nivel cu calea ferată.
Ziua Internaţională de Conştientizare a Pericolelor la Trecerile la Nivel (ILCAD) promovează măsuri educaţionale şi de siguranţă a transportului la/în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată, mesajul comun al evenimentului fiind: "Prioritate vieţii la trecerile la nivel! Fii atent la tren, viaţa ta contează!"
La nivel internaţional, pentru promovarea acestei acţiuni, se alătură administraţii guvernamentale, partide politice, organizaţii non-profit, dar şi marile organizaţii feroviare europene şi internaţionale – CER, EIM, UIC, Consiliul European al Securităţii transporturilor – ETSC, Forumul European privind Trecerile la Nivel – ELCF, precum şi Agenţia Feroviară Europeană – ERA.
Premiera acţiunii din acest an este implicarea şi participarea la eveniment a Diviziei Transporturi, din cadrul CEE-ONU, a Asociaţiei Feroviare din America Latină (ALAF), precum şi a Asociaţiei Feroviare Austro-Asiatică (ARA).
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, din cauza neatenţiei participanţilor la trafic, dar şi din cauza ignorării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, în anul 2009 s-au înregistrat 140 de loviri a autovehiculelor rutiere de către materialul rulant, accidente în urma cărora 39 de persoane au decedat, iar în primele 5 luni ale acestui an, s-au înregistrat 43 loviri la trecerile la nivel, în urma cărora 9 persoane au decedat.
Informaţii suplimentare asupra metodei optime de punere în practică a materialului informativ realizat, dar şi pentru a evidenţia problema comportamentului periculos la trecerile la nivel şi în jurul lor, le puteţi obţine consultând site-ul www.levelcrossing.net, iar pentru materialele informative puteţi consulta site-ul www.ilcad.org .