COMUNICAT DE PRESĂ 23.04.2014

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Servciul Relaţii Mass-Media                                          Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122 312; 122905

Nr.7/3/112/23.04.2014

278 de trenuri de călători nu au circulat în intervalul 07.00-09.00

Bucureşti, 23 aprilie 2013

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că în urma protestului spontan declanşat de angajaţii feroviari, în intervalul orar 7.00 – 9.00, prin oprirea activităţii, 278 de trenuri de călători, care erau înscrise în grafic, au fost oprite în staţiile de cale ferată, pe întreaga reţea feroviară.

În intervalul 7.00-9.00, urmare a protestului spontan declanșat de membrii unor organizații sindicale feroviare, 278 de trenuri de călători nu au fost expediate din staţii sau au fost oprite în staţiile intermediare. Facem precizarea că, în perioada declansării protestului spontan, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar în staţiile de cale ferată.

Începând cu ora 9.00 au fost repuse în circulaţie toate trenurile afectate de protestul angajaţilor de pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa. Trenurile care nu au plecat din gări în intervalul orar 07.00-9.00, vor fi reprogramate după ora 9.00, iar cele care au staţionat în gări îşi vor continua parcursul până la destinaţiile finale.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şirecomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Relaţii Mass-Media