COMUNICAT DE PRESĂ‚ 23.09.2009

Timp de lectură: 2 minute

 GUVERNUL ROMÂNIEI  

 
 
 

MINISTERUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII

Direcţia Informare Publică şi Comunicare       

                                                        

     

    Furturi componente de cale ferată 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că mai multe componente de cale ferată dintre staţiile Chitila şi Buciumeni (Regionala CF Bucureşti) şi din staţia CF Palas (Regionala CF Constanţa) au fost furate marţi, 22 septembrie 2009, de către persoane necunoscute, punând în pericol siguranţa feroviară şi producând perturbări mari în circulaţia trenurilor. 

Secţii de circulaţie afectate de furturi:

  • între staţiile Chitila şi Buciumeni, la km 12+800, s-au furat 40 m de cablu de la instalaţia de alimentare cu energie electrică, 39 de trenuri de călători ajungând la destinaţie cu întârzieri totale de 539 de minute (cca. 14 minute/tren)
  • în staţia Palas au fost tăiate cablurile instalaţiei de alimentare a unor secţiuni izolate şi a două macazuri, 3 trenuri de calatori înregistrând întârzieri totale de128 minute (cca. 43 min/tren).

 

Reprezentanţii companiei au sesizat Poliţia Treansporturi Feroviare şi au desfăşurat lucrări de înlocuire a componentelor. Circulaţia feroviară a revenit la normal în cursul zilei de marţi, la ora 20.46 pe relaţia Chitila-Buciumeni şi la ora 23.55 în staţia Palas.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content