COMUNICAT DE PRESĂ 24.01.2014

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE                                                                               Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA a activat comandamentele de iarnă la nivel central şi teritorial

 

 

Bucureşti, 24 ianuarie 2014

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că pentru intervalul 24 – 26 ianuarie, au fost activate comandamentele de iarnă la nivel central şi teritorial care vor funcţiona în perioada în care sunt anunţate fenomene meteo nefavorabile, conform avertizării Cod Galbenşi Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, în 27 de judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Municipiul Bucureşti.

 

Dispeceratele vor funcţiona în dispozitiv complet, cele 8 regionale teritoriale de cale ferată fiind dotate cu 34 pluguri de zăpadă – necesare în orice situaţie de urgenţă, iar personalul feroviar activat va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice.

 

Vă reamintim căAdministraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, valabile până duminică seară, în 27 de judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Municipiul Bucureşti.

 

Astfel, în intervalul 24 ianuarie, ora 18,00 – 26 ianuarie, ora 18,00, va fi Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. În prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăşi local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

 

În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv în Municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. De asemenea, în acelaşi interval de prognoză, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de vânt şi ninsoare, valabilă pe raza de 16 judeţe din zona de sud şi sud-est.

 

În sudul şi estul ţării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depăşi la rafală 60-70 km/h în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, zone în care şi stratul de zăpadă va fi consistent. În plus, vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei local în Dobrogea, iar în prima parte a intervalului şi în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe.

 

Recomandăm publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării Cod Galbenşi Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, înainte de efectuarea călătoriei să verifice informațiile actualizate pe site-ul www.mt.ro, la rubrica Comandamentul de Iarnă, accesand direct linkul: https://cci.cfr.ro/mt/default.asp, sau pe site-urile oficiale ale operatorilor de transport feroviar de călători.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content