COMUNICAT DE PRESĂ‚ 24.07.2012

Timp de lectură: 2 minute

 BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/232/24.07.2012

 

 

 

 

Furturile de componente feroviare produc întârzieri majore în circulaţia trenurilor

 

 

 

 

Bucureşti, 24 iulie 2012

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că din cauza furturilor de componente feroviare produse în cursul nopţii între staţiile, circulaţia feroviară între staţiile Periş şi Buftea se desfăşoară la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate, iar trenurile înregistrează întârzieri majore la sosire şi plecare în staţia Bucureşti Nord.

 

Trenurile intră şi pleacă în/din Gara de Nord înregistrează întârzieri majore la sosire şi îndrumare din cauza unor deranjamente semnalate la sistemul de dirijare a traficului, deranjamente produse de persoane necunoscute care, în cursul nopţii, au devastat dulapurile echipamentelor de semnalizare, au spart 20 de prize, au furat peste 60 de relee şi 4 redresoare. La această oră circulaţia feroviară se desfăşoară la cale liberă între staţiile Periş – Buftea, pe ambele fire de circulaţie.

 

Echipele de intervenţie feroviare desfăşoară lucrări pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase şi de remediere a defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale.

 

Reamintim că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, şi a manoperei aferente.

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni de sustragere a componentelor feroviare, care de altfel produc şi perturbaţii majore în circulaţia şi manevra trenurilor, şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șef birou,

Oana Brânzan 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content