COMUNICAT DE PRESĂ‚ 25.07.2012

Timp de lectură: 2 minute

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr. 1/2/236/25.07.2012
 
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ‚
Restricţii de viteză în traficul feroviar în perioada 25 – 27 iulie
 
Bucureşti, 25 iulie 2012
 
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în zilele de 25 – 27 iulie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării de cod galben de caniculă, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, trenurile ar putea să înregistreze întârzieri la destinaţie, cuprinse între 20 şi 60 de minute, funcţie de distanţa parcursă.
CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 – 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.
Temperaturi ridicate se vor înregistra în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei, iar maximele vor urca până la 39 de grade Celsius. Potrivit atenţionării ANM, sâmbătă şi duminică, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş, iar disconfortul termic va fi accentuat.
În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.
Recomandăm publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.
 
 
 
Biroul de Presă, Informaţii şi Relaţii cu Publicul al CNCF”CFR”SA
 
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content