COMUNICAT DE PRESĂ 28.07.2014

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Serviciul Relaţii Mass-Media                                          Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122 312; 122905

Nr.7/3/201/28.07.2014

CFR SA a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre

Bucureşti, 28 iulie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în data de 28.07.2014 a fost semnat contractul cu Asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet C.F. SA – SC Compania Construcţii Feroviare SA,contract de lucrări aferent obiectivului „ Lucrări de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre – km 152+149 şi km 165+817, linia CF Bucureşti – Constanţa, SRCF Constanţa”.

Valoarea Contractului (fără TVA) este de 122.630.482,54 LEI, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 23 luni.

Data de începere a lucrărilor nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către Antrepenor a Acordului Contractual.

Pentru repararea celor două poduri, inclusiv viaductele de acces, respectiv pod km 152+149 (Pod Borcea) şi pod 165+817 (Pod Cernavodă), va trebui închisă alternativ circulaţia feroviară pe cele două fire.În această situaţie, pentru a menţine condiţiile normale dedesfăşurare a traficului feroviar se pun în funcţiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executării lucrărilor la podurile noi.

Vă reamintim faptul că, Asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet C.F. SA – SC Compania Construcţii Feroviare SA este câştigătoarea licitaţiei din 25.02.2014 pentru reabilitarea podurilor de cale ferată peste Dunăre.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va asigura, prin lucrările de reabilitare demarate, alinierea infrastructurii feroviare din România la parametri tehnici şi operaţionali de nivel european. Finalizarea cu succes a tuturor proiectelor de modernizare şi reabilitare înseamnă nu numai creşterea siguranţei circulaţiei pe calea ferată şi viteze sporite, dar şi asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare publice româneşti cu infrastructura şi sistemele de transport europene.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate CNCF „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.