COMUNICAT DE PRESĂ 29.01.2014

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE                                                                               Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

ora 17.00

 

Bucureşti, 29 ianuarie 2014

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că pe magistrala Bucureşti – Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt care depăşesc 70-80 Km/h, iar tronsonul Chiajna – Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.

 

În toată jumătatea de sud a ţării şi sudul Moldoveicirculaţia feroviara se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesarăintervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.

 

În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forță umană.

 

În funcţie de evoluţia vremii şi atunci cândcondiţiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staţiona în gări pe toată perioada necesară intervenţiilor cu utilajele de deszăpezire (link situație actualizată:https://cci.cfr.ro/mt/default.asp). Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă. În perioada staţionării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi pentru a facilita accesul în sălile de aşteptare din gări.

 

Se menţine, în continuare, în circulaţie un număr de garnituri adaptat condiţiilor meteo nefavorabile, astfel încâtechipele să poată acţiona cu utilajele pentru deszăpezire, trenurile aflate în grafic asigurând la această oră legătura cu toate judeţele ţării.

 

Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători. Pe perioada staționării trenurilor se depun toate eforturile pentru a fi asigurată căldura în garnituri. Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

 

Recomandăm pasagerilor ca înainte de călătorie să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

Link  lista cu numerele de telefon de la staţiile CFR:

https://www.cfrcalatori.ro/147

 

CNCF CFR SA roagă conducătorii auto să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere şi să se asigure la trecerile la nivel cu calea ferată, astfel încât să fie evitate evenimente precum cel din cursul acestei zile, când trenul InterRegio 1750 Suceava – Bucureşti Nord a lovit un vehicul care nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Gugeşti.

 

Companiile feroviarecer scuze pasagerilor pentru întârzierile înregistrate în trafic, din cauza vremii nefavorabile, şi le multumeşte pentru înţelegere, context în care îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

 

 

 

 

Serviciul Comunicare

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content