COMUNICAT DE PRESĂ 29.08.2014

Timp de lectură: 4 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Servciul Relaţii Mass-Media                                                                                           Tel/Fax: 021/317.74.38 Tel.CFR: 122312; 122905

Nr.7/3/252/29.08.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a înregistrat un profit contabil de 160 milioane lei în primul semestru al acestui an

 

 

 

Bucureşti, 29 august 2014

 

CNCF “CFR” SA se menţine din punct de vedere financiar pe un trend ascendent, înregistrând în primul semestru al acestui an un profit contabil de 160 milioane lei, în creştere cu 29%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, când a înregistrat un profit de 124 milioane lei.

 

Cheltuielile totale în valoare de 882 mil. lei, înregistrate în sem. I 2014, s-au redus cu 15,44 %, comparativ cu sem. I 2013, o scădere evidenţiindu-se şi pentru cheltuielile proprii, unde procentul este cu 26% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

 

În primele şase luni ale acestui an, s-au contabilizat venituri totale din activitatea de exploatare şi administrare a infrastructurii feroviare de 1,042 mld. lei, cu 10,63% sub rezultatul de 1,166 mld. lei din perioada similară a anului trecut.

 

În ceea ce priveşte situaţia datoriilor, compania nu înregistrează nicio datorie la bugetul de stat şi la bugetul de asigurări sociale iar, prin măsurile operaţionale implementate, arieratele comerciale ale companiei s-au redus în sem I 2014 cu 36,41%, faţă de semestrul I 2013.

 

Susţinerea programului de investiţii pentru proiectele POS-T reprezintă în continuare o prioritate pentru companie, în primele şase luni ale acestui an fiind efectuate plăţi în valoare de 380 mil.lei, în creştere cu 58,33% faţă de perioada similară a anului 2013.

 

“Vom continua programul de eficientizare a activităţii companiei prin aplicarea de măsuri concrete care să contribuie la creşterea veniturilor proprii şi la diminuarea arieratelor comerciale, în paralel cu susţinerea financiară a proiectelor europene şi, bineînţeles, ne menţinem angajamentul în faţa acţionariatului şi a instituţiilor financiare internaţionale de a reuşi transformarea pozitivă a CFR SA”, a declarat MACARIE MOLDOVAN, director general CFR SA.

 

                                                                                                                                                                                                                                             

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

PURTATOR DE CUVANT CFR SA

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content