COMUNICAT DE PRESĂ‚ 30.06.2010

Timp de lectură: 4 minute

 

Nr. 1/2/374/30.06.2010
 
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că urmare a efectelor produse de inundaţiile din ultimele zile în Moldova şi în nordul Dobrogei, regionalele de cale ferată au format echipe locale de intervenţie, care monitorizează schimbările de trafic intervenite în circulaţia trenurilor de călători şi de marfă şi verifică starea infrastructurii pe secţiile de cale ferată afectate de inundaţii.
La nivel local, supravegherea zonelor feroviare deja inundate şi a zonelor care intră sub avertizarea prelungită de cod galben se face cu personal pentru monitorizarea traficului, personal de verificare a liniilor şi personal de intervenţie în situaţii de urgenţă.
La nivel regional, zonele afectate de inundaţii sunt permanent monitorizate şi se întervine cu forţă umană şi cu utilaje speciale pentru remedierea defecţiunilor produse la infrastructură, astfel încât secţiile să fie menţinute în grafic iar trenurile să circule în siguranţă pe aceste porţiuni.
De asemenea, în zonele unde apele încep să se retragă, personalul cu atribuţii de intervenţie acţionează şi intervine cu utilaje speciale pentru remedierea defecţiunilor produse de ape şi aluviuni, astfel încât reluarea circulaţiei feroviare să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă.
7 secţii de cale ferată închise:
1.                  Ungureni – Dorohoi
2.                  Barboşi – Șendreni
3.                  Leorda – Dorohoi
4.                  Lunca de Mijloc – Ghimeş
5.                  Dărmăneşti – Cacica
6.                  Suceava Nord – Dărmăneşti
7.                  Vama – Moldoviţa
7 secţii de cale ferată unde se circulă cu restricţiile de viteză:
1.                  Pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud, între staţiile Mihăileni – Nădejdea, şi între staţiile Siculeni -Mădăraş Ciuc.
2.                  Pe secţia de circulaţie Bacău – Bicaz, între staţiile Piatra Neamţ- Bistriţa Neamţ şi între staţiile Bistriţa Neamţ – Pângăraţi.
3.                  Pe secţia de circulaţie Tecuci – Iaşi, între staţiile Bălteni – Bârzeşti.
4.                  Pe secţia de circulaţie Ploieşti – Vicşani, între staţiile Faraoani – Valea Seacă.
5.                  Pe secţia de circulaţie Bucureşti – Galaţi, între staţiile Barboşi – Șendreni şi între staţiile Barboşi – Fileşti (firul I şi firul II).
6.                  Pe secţia de circulaţie Dărmăneşti – Floreni, între staţiile Vama – Prisaca Dornei şi între staţiile Liţeni – Vereşti.
7.                  Pe secţia de circulaţie Paşcani – Iaşi, între staţiile Paşcani – Ruginoasa.
 
Vă informăm că situaţia secţiilor CF afectate de inudaţii este actualizată zilnic şi postată pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul INUNDAŢII 2010.
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content