drept la replica CFR SA_JAFUL DE LA CFR. CFR SA are datorii uriase, dar salarii de lux pentru managerii privati

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE

Nr:1/2/419/16.12.2013

 

 

 

Către: Publicaţia EVENIMENTUL ZILEI

 

 

În atenţia: Dnei Simona Ionescu(redactor-şef)

                  Dlui Silviu Sergiu(redactor-şef adjunct)

                  Dnei George Lăcătuş (redactor)

 

 

 

 

 

 

Conducerii publicaţiei EVENIMENTUL ZILEI

 

 

 

Stimată conducere,

 

În urma informaţiilor publicate în articolul JAFUL DE LA CFR. CFR SA are datorii uriaşe, dar salarii de lux pentru managerii privaţi, sub semnătura dlui. George Lăcătuş, din ziarul Evenimentul Zilei, 16 decembrie 2013, Serviciul Comunicare al CNCF CFR SA transmite pentru publicare următorul

 

 

DREPT LA REPLICĂ

 

 

ArticolulJAFUL DE LA CFR. CFR SA are datorii uriaşe, dar salarii de lux pentru managerii privaţi, abordează într-o manieră personală atât informaţiile privind activitatea Companiei Naţionale de Căi CFR SA, cât şi informaţiile privind respectarea cadrului legal de acordare a indemnizaţiei, autorul articolului evitând în mod inexplicabil, să insereze în articol datele financiare actuale ale companiei, date solicitate şi primite oficial de ziaristul George Lăcătuş,de la managerul companiei cu care a purtat un dialog pe marginea acestor subiecte.

 

Informăm, pe această cale, în mod public faptul că CNCF CFR SA în prezent nu mai înregistrează nicio datorie la bugetul de stat.

 

De asemenea, în acest context facemn precizarea că, prin măsurile adoptate de actuala conducere, CNCF “CFR” SAa înregistrat în primele 10 luni ale anului 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, rezultate financiare pozitive prin reducerea arieratelor cu 47,4%; reducerea cheltuielilor cu personalul cu 1,2%şi reducerea cheltuielilor cu penalităţi şi majorări de întârziere cu 35,2%. În ceea ce priveşte veniturile din chirii acestea au crescut cu 14,2%, iar cele obţinute din servicii non-TUI au crescut cu 3,5%.

 

Conform datelor contabile, în primele 10 luni ale acestui CFR SA a înregistrat un profit de 10.540.643 lei, menţinând un trend ascendent.

 

Mizând pe profesionalismul şi seriozitatea ce caracterizează publicaţia Evenimentul Zilei şi pe respectul cu care aceasta îşi tratează cititorii, printr-o informare corectă, ne exprimăm încrederea că în articolele viitoare, care vor analiza activitatea CNCF CFR SA, conducerea redacţiei îşi va onora obligaţia de a ţine cont de aspectele sus-meţionate.

 

În final, ne exprimăm încrederea că, luând cunoştinţă de aceste aspecte, conducerea redacţiei îşi va onora obligaţia de a face public acest Drept la Replică, în condiţiile impuse de deontologia profesională.

 

 

 

Şef serviciu,

Oana Brânzan 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content