26.07.2017 – Drept la Replica pentru informatiile false din articolul ”Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-tras un bonus financiar de 136.000 euro”, postat de publicatia online ziuanews.ro

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/220/26.07.2017

 

 

Către: Publicația online ziuanews.ro

 

 

Stimată conducere,

 

 

În ediţia online din 26 iulie 2017 a publicaţiei ziuanews.ro, în articolul Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-tras un bonus financiar de 136.000 euro” au fost publicate informații false cu privire la încasările salariale ale directorul general al CFR SA.

 

 

 

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.

 

 

 

DREPT LA REPLICĂ

 

 

Articolul Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-tras un bonus financiar de 136.000 euro” conţine informaţii false, care nu se regăsesc în Raportul de activitate al CFR SA pe anul 2016, document oficial fundamentat pe date financiare și rezultate corect raportate și verificate de instituțiile financiare superioare ale Statului, raport oficial care este și publicat pe site-ul companiei.

 

Directorul general interimar al CFR SA, domnul Marius Chiper, care a preluat conducerea companiei în data de 08.12.2015 nu avea posibilitatea legală și nici nu a încasat sumele cuprinse în raportul pentru anul 2016, acestea referindu-se la activitățile derulate în anul 2015. De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, membrul din Consiliul de Administratie care deține și funcția de director general nu încasează venituri în calitate sa de membru în CA, așa cum în mod eronat și tendențios este precizat în articol.

 

Modul de calcul al indemnizației directorului general al companiei, precum și sumele reale încasate pentru poziția de Director General interimar sunt documente publice care se regăsesc atât pe site-ul companiei, cât și în declarațiile de avere completate și publicate pentru anii 2015 și 2016, iar dacă acestea ar fi fost consultate ar fi permis autorului articolului realizarea unei informari corecte si obiective asupra acestui subiect.

 

În realitate, sumele vehiculate în acest articol sunt total incorecte, neregăsindu-se în capitolul Cheltuieli cu personalul din Raportul de activitate pe anul 2016, document publicat pe site-ul companiei.

 

În consecință apreciem că autorul, în cazul de față ziuanews.ro, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita CFR SA minime clarificări sau informaţii privind datele financiare și rezultatele cuprinse în raportul de activitate, respectiv despre modul de realizare a indicatorilor de performanță stabiliti prin contractele de mandat, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât directorului general, cât și companiei în sine.

 

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, compania își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea publicației ziuanews.ro, solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Purtător de cuvânt CFR SA

 

Oana BRÂNZAN

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content