Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice

Guvernanţă corporativă

CFR S.A. aplică principiile de guvernanța corporativă, în conformitate cu legislația în vigoare (OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 883 din 14/12/2011, cu modificările şi completările ulterioare).

CFR este conștientă că aplicarea principiilor de guvernanță corporativă constituie un element cheie în imbunătățirea eficienței economice și de dezvoltare sustenabilă, de creștere a încrederii investitorilor și administrației publice din România în capacitatea Companiei Naționale de Căi Ferate de a performa conform Contractului de Activitate.

Guvernanța Corporativă implică un set de reguli și relații între managementul CFR, consiliul de Administrație și Guvern, reprezentat de Ministerul Transporturilor. Ea asigură structura prin care sunt stabilite obiectivele companiei și prin care sunt determinate mijloacele de atingere a acestor obiective și de monitorizare a performanțelor.

Guvernanța corporativă este numai o parte a contextului economic mai larg în care operează CFR, care include politicile macroeconomice și nivelul competiției pe piața transporturilor. Aceasta mai trebuie corelată cu factori importanți ca etica și cunoașterea intereselor sociale și de mediu ale comunităților în care operează compania.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content