PRECIZARE Adresată conducerii publicaţiei ZIUANEWS.RO

Timp de lectură: 3 minute

 

Precizare CFR SA pentru articolul publicat de Ziuanews.ro

 

Către: Publicaţia ZIUANEWS

 

În atenţia: Dlui Petre NIÈšEANU (redactor-şef)

Dlui Bogdan COMARONI (redactor-şef adjunct)

Dlui Ovidiu DRĂ‚GAN (redactor-şef adjunct)

Dlui Ion TELEANU (redactor)

 

Spre informare şi publicare următoarea

PRECIZARE

Adresată conducerii publicaţiei ZIUANEWS.RO

 

Stimată conducere,

 

Pentru o corectă informare a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să publicaţi următoarele:

 

În ediţia online a publicaţiei Ziuanews.ro din data de 05.08.2013, a fost publicat articolul intitulat Director la stat, manager la privat Omul lui Relu Fenechiu, pus manager privat la CFR SA, director adjunct la CFR Marfă È™i membru CA la CFR Călători, sub semnătura domnului Ion Teleanu, articol care conţine informaţii inexacte cu privire la activitatea desfăşurată de domnul George Micu, în calitate de director general al CNCF CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR-SA îşi exprimă surprinderea pentru modul în care autorul articolului menţionat mai sus a corelat aspecte diferite, prezentându-le eronat, întrucât nu şi-a respectat obligaţia de a verifica informaţiile referitoare la activitatea domnului George Micu direct de la reprezentanţii companiei, evitând astfel publicarea unui articol bazat pe informaţii nerealiste.

Astfel, precizăm că dl George Micu a fost numit director general al Companiei de către Consiliul de Administraţie, în conformitate cu art.35 (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr.109/30.11.2011, privind guvernarea corporatistă a întreprinderilor publice, domnia – sa preluând mandatul marţi, 16 aprilie 2013.

Referitor la afirmaţiile, George Micu, managerul privat de la CFR SA numit de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este, în acelaşi timp, şi director general adjunct la CFR Marfă, dar şi membru în Consiliul de Administraţie de la CFR Călători, menţionăm că dl George Micu nu mai este director general adjunct la CFR Marfă, deoarece contractul său a fost suspendat în conformitate cu prevederile din Codul Muncii, iar referitor la prezenţa sa în Consiliul de Administraţie al CFR Călători, în calitate de membru, vă aducem la cunoştinţă că dl Micu şi-a dat demisia în data de 1.05.2013.

În ceea ce priveşte acuzaţia George Micu a semnat ilegal, în 2011, cinci hotărâri ale Consiliului de Administraţie, în perioada în care Anca Boagiu îl numise interimar la conducerea CFR Marfă, facem menţiunea că semnarea acelor hotărâri a fost făcută în deplină legalitate.

Ne exprimăm încrederea că, luând cunoştinţă de aceste aspecte, conducerea redacţiei va da dovadă în viitor de corectitudine în informarea opiniei publice solicitându-ne toate informaţiile necesare pentru elucidarea oricăror probleme, conform principiului „audiatur et altera pars” de care trebuie să ţină cont orice articol de presă.

În concluzie, mizând pe profesionalismul şi seriozitatea ce caracterizează în general publicaţia ZIUANEWS şi pe respectul cu care acesta îşi tratează cititorii, vă rugăm să faceţi publică această precizare.

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content