Precizare articol Libertatea

Timp de lectură: 2 minute

Nr. 1/2/189/25.03.2010

      Precizare 
 

      În legătură cu informaţiile eronate publicate în ziarul Liberatea, ediţia de astăzi, 25.03.2010, în articol intitulat „La o distanţă de o săptămână, în Hunedoara”, biroul de presă al CNCF CFR SA este abilitat să facă următoarele precizări: 
 

      

  1. Miercuri, 24.03.2010, nu s-a produs nicio deraiere pe calea ferată. Ieri dimineaţă, la ora 10.15, mecanicul trenului de marfă 30571-2, care aparţine unui operator privat, a semnalat o defecţiune tehnică la materialul rulant. Mai exact, a fost semnalată reperea cuplei de tracţiune a vagoanelor 5 şi 6 din compunerea trenului, incident ce a determinat frânarea garniturii (fără a se produce o deraiere) între staţiile Baru Mare şi Crivadia.
  2. În urmă cu o săptămână, mai exact în ziua de 18 martie, la ora 9.05, cele 6 vagoane din compunerea trenului de marfă 50503 (care aparţine unui operator de transport feroviar privat), au deraiat între staţiile Merişor şi Crivadia.
  3. De asemenea, cele două fotografii, cu care se ilustrează articolul, reprezintă aceeaşi imagine, surprinsă la o distanţă diferită, cu unul dintre cele 6 vagoane care au deraiat în dimineaţa zilei de 18.martie a.c.. Această fotografie nu reprezintă imaginea reală a incidentului de ieri, 24.03.2010, dintre staţiile Baru Mare – Crivadia unde, repetăm, nu s-a produs nicio deraiere.

      Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA consideră că autorul articolului a corelat două evenimente feroviare care s-au produs în locuri diferite (între Merişor – Crivadia şi între Baru Mare – Crivadia), şi care nu au drept cauză starea infrastructurii, fapt care nu numai că afectează negativ imaginea companiei noastre, dar transmite şi informaţii eronate opiniei publice.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content