06 Februarie 2020 – CFR SA asigură condiții optime de trafic pe întreaga rețea feroviară

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/33/06.02.2020

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

CFR SA asigură condiții optime de trafic pe întreaga rețea feroviară

 

Bucureşti, 06 februarie 2020

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că pe rețeaua feroviară se asigură și la această oră condiții optime de trafic, nu există trenuri blocate, iar circulația este adaptată la condițiile meteo nefavorabile.

 

Personalul de intervenții acționează în continuare cu utilaje și drezine pantograf pe distanța Silhoasa – Larion – Grădinița – Coșna pentru tăiere și îndepărtarea a peste 75 de arbori prăbușiți în cursul nopții trecute de pe versanți, arbori care în momentul prăbușirii au rupt firele de înaltă tensiune și au blocat calea ferată. Până la finalizarea operațiunilor de intervenție pe această distanță, Regionala CF Iași asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe relația Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud.

 

Lucrări pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică, cauzate tot de arbori prăbușiți pe calea ferată, sunt în desfășurare și între stațiile Nădejde – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov)șiTopolovăț – Recaș (Regionala CF Timișoara), unde personalul de specialitate intervine pentru înlocuirea firului de contact rupt și a elementelor avariate.

 

În ceea ce privește secțiile de cale ferată Lacul Sărat – Traian Sat șiBuzău – Făurei (Regionala CF Galați) trenurile circulă în condiții normale pe firul II, pe firul I fiind fiind în desfășurare intervențiile pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică.

 

Pe relația București Nord – Constanța – Mangalia șiMedgidia – Tulcea, trenurile circulă în continuare tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din cauza rafalelor puternice de vânt înregistrate și la această oră în partea de sud-est a țării, iar între stațiile Slobozia Veche și Urziceni, din cauza zăpezii viscolite,trenurile circulă cu plug antemergător.

 

Menționăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

 

Vă asigurăm totodată, că personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și transmite periodic informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele de cale ferată unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.

 

CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, va lua toate măsurile necesare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în această perioadă, în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile, în condiţii de siguranţă.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content