1 februarie 2024 – Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Vânători – Mureni și Apața – Augustin

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/94/1.02.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Circulație feroviară oprită temporar
între stațiile Vânători – Mureni și Apața – Augustin

București, 1 februarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar este oprit temporar la această oră pe intervalele de stații Vânători – Mureni și Apața – Augustin, pentru accesul personalului de specialitate al SRCF Brașov care face verificări și constatări la nivelul șinei, în urma temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului.

Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov este pe teren pentru verificarea stării liniei, pe Firul II (Firul I fiind închis pentru lucrări), și evaluarea situației în vederea reluării traficului.

Până la redeschiderea circulației pe cele două intervale feroviare, trenurile de călători IR 1734 (Cluj Napoca – București Nord), IC 532 (Cluj Napoca – București Nord) și R 10030 (Brașov – Cluj Napoca) staționează temporar.

Menționăm faptul că, în perioadele în care se înregistrează temperaturi negative, personalul feroviar de specialitate al celor 8 sucursale regionale CF verifică permanent starea liniilor și a aparatelor de cale, iar dacă situația impune intervenții pentru remedierea eventualelor deranjamente la componentele feroviare, traficul se întrerupe temporar pentru a se asigura accesul echipelor de inteventie.

Vă asigurăm că personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile pentru remedierea deficiențelor la linie, constatate în urma verificărilor în linie curentă, astfel încât reluarea circulației să se realizeze în condiții de siguranță.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content