10 februarie 2024: Stația Drobeta Turnu Severin – Scurgeri de conținut dintr-un vagon de marfă, fără implicații în traficul de călători

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

Stația Drobeta Turnu Severin: Scurgeri de conținut dintr-un vagon de marfă, fără implicații în traficul de călători

București, 10 februarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în stația CF Drobeta Turnu Severin, personalul feroviar a semnalat, în jurul orei 11:10, scurgeri de conținut dintr-un vagon de marfă, în momentul regarării acestuia de la linia 4, la linia 10. S-a solicitat intervenția pompierilor.

Trenul de marfă, care aparține operatorului național de transport feroviar de marfă, avea în compunere 25 de vagoane cisternă încărcate cu combustibil și circula în relația Ploiești Vest – Drobeta Turnu Severin, cu sosire în această stație la ora 10.00.

Menționăm faptul că, în timpul regărării trenului de la linia 4, la linia 10, personalul feroviar al stației a semnalat scurgeri de conținut dintr-un vagon și a solicitat intervenția reprezentanților ISU.

Reprezentanții trenului privat au decuplat vagonul și l-au retras în Terminalul de descărcare al stației Drobeta Turnu Severin, în condiții de siguranță. La ora 15:05, reprezentanții ISU au permis redeschiderea circulație în stația Drobeta Turnu Severin.

Precizăm faptul că acest incident feroviar nu a influențat traficul trenurilor de călători, deoarece primul tren care se formează din stația Drobeta Turnu Severin este IR 1590, la ora 15.54.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content