10 ianuarie 2020 – Lovire auto la o trecere la nivel cu calea ferata, intre statiile Suceava Vest si Stroiesti

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media

Nr 1/5/1/10.01.2020

 

Tel/Fax: 021.311.70.80;  

Tel CFR: 021.3199539/122.905

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Lovire auto la o trecere la nivel cu calea ferată, între staţiile Suceava Vest și Stroiești

 

Bucureşti, 10 ianuarie 2020

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră, pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, între staţiile Suceava Vest și Stroiești, din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 6+244, între trenul de călători IR 1833 și o autoutilitară. În urma acidentului șoferul a decedat, iar celălalt pasager aflat în mașină în momentul impactului, rămas încarcerat, a fost preluat de echipajul SMURD și urmează să fie transportat la spital.

 

Din informațiile primite de la fața locului, șoferul autoutilitarei nu a respectat semnalizarea IR de la trecerea la nivel și a intrat în coliziune cu trenul de călători, care circula pe relaţia Iași – Timișoara Nord.

 

Trenul IR 1833 staționează până la finalizarea intervenţiilor de retragere a autoturismului din zona de siguranţă feroviară, operaţiuni desfăşurate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producereea acestui eveniment rutier şi îi asigură că personalul feroviar aflat la faţa locului va acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor de retragere a autoturismului de pe calea ferată, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în cel mai scurt timp și în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content