10 ianuarie 2022 – Tracțiune Diesel între Gura Motrului și Filiași

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Tracțiune Diesel între Gura Motrului și Filiași

 

Bucureşti, 10 ianuarie 2022

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de meteo nefavorabile pe rețeaua feroviară din partea de sud a țării, pe raza Regionalei CF Craiova, unde personalul feroviar acționează cu două drezine pantograf, între stațiile Gura Motrului și Filiași pentru înlocuirea firului de contact, rupt de un copac prăbușit pe calea ferată, și pentru restabiliarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

 

Personalul de intervenții acționează la această oră cu două drezine pantograf pe firul II, la intrare în stația Gura Motrului, pentru reluarea traficului cu tracțiune Diesel. Intervențiile vor continua apoi pe firul I, pentru restabilirea circulației în condiții normale de trafic, pe acest segment feroviar.

 

Menționăm faptul că 4 trenuri de călători – IR 349, IR 73, R 9508 și R 9015 – sunt staționate temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electriçă și căldură, acestea urmând să fie reînscrise in circulație, pe firul II, cu tracțiune Diesel.

 

Facem precizarea că măsura staționării temporare, în intervalul necesar intervențiilor, și dublarea garniturilor cu locomotivă Diesel au drept scop reducerea întârzierilor și asigurarea continuității circulației, concomitent cu desfășurarea lucrărilor în zona afectată.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA cerem scuze călătorilor și îi asigură că toate intervențiile desfășurate de personalul feroviar au drept scop restabilirea circulației în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content