10 ianuarie 2022 – Trenurile circulă dublate cu locomotive Diesel între Ghioroc și Glogovăț

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/22/10.01.2022  

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Trenurile circulă dublate cu locomotive Diesel între Ghioroc și Glogovăț

 

București, 10 ianuarie 2022

 

Compania Națională de Căi ferate CFR SA, administratorul infratructurii feroviare, vă informează că la această oră toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, circulaţia trenurilor fiind adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza Regionalei CF Timișoara, unde nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, însă sunt înregistrate rafale puternice de vânt.

 

Urmare deciziei Operatorului Național de Transport Feroviar de Călători, pe relația Ghioroc – Glogovăț, toate trenurile CFR Călători circulădublate cu locomotive Diesel, pe ambele fire de circulație. Facem precizarea, că în intervalul orar 5:40 – 10:18, următoarele 4 trenuri – R 2027, R 2044, IR 347 și IR 1763, au înregistrat întârzieri totale de 661 de minute, față de graficul normal de circulație.

 

La această oră, trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, pe relația Ghioroc – Glogovăț, întârzierile față de graficul normal de circulație, reducându-se la 20-25 minute/tren, pentru operațiunile de atașare/detașare a locomotivei Diesel la fiecare garnitură.

 

Menționăm faptul că, din punct de vedere al stării infrastructurii, dar și a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, nu sunt semnalate deranjamente, personalul feroviar de specialitate al companiei noastre verifică permanent funcționarea componentelor rețelei, astfel încât să intervenim operativ, dacă situația o impune.

 

Precizăm de asemenea, faptul că în ultimele 24 de ore, o dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinuteîn stare de funcţionare optimă, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă.

 

Pe toate cele 8 regionale de cale ferată se menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament.

 

Informăm totodată faptul că, în situaţia în care, din cauza condiţiile meteo nefavorabile, se impun măsuri speciale de circulaţie, personalul CFR SA va aviza imediat toţi operatorii de transport feroviar, astfel încât aceştia, la rândul lor, să poată anunţa călătorii despre modificările care pot interveni în graficul trenurilor, programate pentru ziua în curs.

 

Recomandăm tuturor pasagerilor, ca înainte de plecarea la drum, să solicite telefonic informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la Gara CFR din localitatea, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat și privați, pentru informații actualizate despre eventuale modificări în circulația trenurilor.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content