11 mai 2016 Lucrari infrastructura feroviara SRCF CRAIOVA

Timp de lectură: 3 minute

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

CFR SA alocă 3,6 milioane lei pentru reparaţii la infrastructură în vederea creşterii vitezei de circulaţie înjudeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş

 

 

Bucureşti, 11 mai 2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA continuă programul de întreţinere şi reparaţii curente la componentele infrastructurii feroviare, care are drept scop ridicarea restricţiilor de viteză şi îmbunătăţirea gradului de confort pe raza judeţelor Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş. Valoare totală estimată a lucrărilor este de 3,6 milioane lei, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

 

Miercuri, 11 mai 2016, la sediul Sucursalei Regionale CF Craiova a avut loc deschiderea ofertelor pentru procedura de licitaţie deschisă Consolidarea terasamentului de cale ferată de la km 280+000-280+300, între staţiile Răcari şi Filiaşi, contract care include expertiză tehnică, elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor. Documentaţii complete au depus asocierea de firme SC Wiebe România SRL-SC Baicon Impex SRL şi SC 2 Invest SRL, comisia de evaluare urmând a analiza în perioada următoare documentele de calificare, propunerile tehnice şi cele financiare depuse de agenţii economici. Lucrările de reparaţii curente la terasamente, poduri şi podeţeau drept scop ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă pe intervalul de staţii Răcari – Filiaşi. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.100.000 lei fără TVA.

 

Începând de marţi, 10 mai 2016, a intrat în vigoare şi contractul atribuit SC Vest Constructii SRL pentru consolidarea terasamentului în zona staţiei CF Strehaia, la km 311+300-311+350, lucrări în valoare de 1.400.000, care au drept scop creşterea vitezei prin aducerea infrastructurii căii la parametrii tehnici corespunzători circulaţiei în condiţii de siguranţă.

 

De asemenea, joi 12 mai 2016 se va desfăşura licitaţia deschisă pentru lucrările de reparaţii şi sudură electrică pe secţia CF Piteşti – Craiova, lucrări care au drept scop îmbunătăţirea gradului de confort pe intervalele CF Sineşti – Potcoava, Bălteni – Recea, Milcov – Slătioara, Robăneşti – Pieleşti şi pe liniile aferente staţiilor Sineşti, Piteşti şi Spineni. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.101.544 lei fără TVA.

 

Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 5 luni, iar o dată cu finalizarea lucrărilor se vor îmbunătăţii condiţiile de călătorie pe tronsoanele Piteşti – Craiova şi Craiova, prin creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

Contact CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content